Varus Forum Administrator Offline 3dfx Collector Posts: 3810 Location: Opole Joined: 08. May 2012 Gender: Modyfikacja sterowników VIDEO 08. Jul 2013 at 22:59 Witam, potrzebuje małej pomocy. Jest jakiś sposób, żeby gdzieś w rejestrze lub ustawieniach sterownika wymusić działanie konkretnego wyjścia na karcie graficznej ? System automatycznie wykrywa, pod które wyjście jest podłączony monitor/tv i wyjście aktywuje. Chce wymusić uruchamiania np wyjścia TV, DVI niezależnie od tego czy jest tam coś podłącznone czy nie. System by startował i domyślnie uruchamiał to wyjście, nawet gdyby było podłączone coś w inne. Dla przykładu. Uruchamiam komputer z monitorem D-SUB, podczas ładowania sterownika Video, tryb by się przełączał na TV-OUT, wyłączając obraz na kablu D-Sub. W tym momencie wkładam kabel SVHS i na telewizorze widzę pulpit. Jest coś takiego możliwe ? Pozdrawiam The Administrator. WWW IP Logged
DKnoto Junior Member Offline I Love Alpha AXP Posts: 146 Location: Warszawa/Marki/Miączynek Joined: 31. May 2013 Gender: Re: Modyfikacja sterowników VIDEO Reply #1 - 10. Jul 2013 at 16:33 Na pewno da się tak zrobić w Linuksie, Mogę aktywować lub dezaktywować wyjście i mogę się automatycznie przełączyć jak wykryję znaną konfigurację. Tak się dzieje w Gnome 3. Z windą nie mam żadnych doświadczeń. IP Logged