Page Index Toggle Pages: 1 Send Topic
Normal Topic Archimedean Dynasty na Voodoo 3 (Read 957 times)
heretic
YaBB Newbies
*

Serpent Rider

Archimedean Dynasty na Voodoo 3
09. Mar 2016 at 10:16

Cześć. Udało się komuś z forumowiczów uruchomić grę Archimedean Dynasty w trybie 3dfx na Voodoo 3/4/5 ?

Od wczoraj próbuję wszystkich tricków, jakie pomagały przy odpalaniu jej na Voodoo 2, ale z Voodoo 3 żaden z nich nie pomaga.

Po kolei: gra jest uruchamiana na Windows 98SE, zaktualizowana do wersji 1.20 i ma zainstalowanego patcha 3dfx. Standardowo po zainstalowaniu patcha w folderze z grą pojawiają się pliki glide2x.dll i glide2x.ovl. Po uruchomieniu gry w oknie DOS wyświetla się błąd "No voodoo card detected". Po usunięcou glide2x.dll i glide2x.ovl i zastąpieniu wersją ze sterownika 1.03.05 nie pojawia się już komunikat o braku karty voodoo, ale w momencie, w którym powinna załadować się gra wyrzuca wyjątek i wraca do pulpitu. Przy próbie uruchomienia w trybie ms-dos komputer się restartuje.

Jakieś pomysły? Próbowałem użyć starszych wersji overlay, ale to z kolei powoduje komunikat o braku karty voodoo.  Sad

Pozdrawiam!

Back to top

IP Logged

MarianX
VIP Member

Re: Archimedean Dynasty na Voodoo 3
Reply #1 - 11. Mar 2016 at 09:28

Znalazłem na Vogons:
"The Archimedean Dynasty 3dfx patch installs and uses glide2x.ovl for Voodoo Graphics/Voodoo Rush. Of course this file can't work with Voodoo2/3/4/5/Banshee. You must delete/rename glide2x.ovl in the game directory."

Back to top

IP Logged

heretic
YaBB Newbies
*

Serpent Rider

Re: Archimedean Dynasty na Voodoo 3
Reply #2 - 11. Mar 2016 at 10:47

Tak też próbowałem, ale kończy się to błędem i wyrzuceniem do pulpitu, albo restartem komputera w zależności od tego czy uruchamam z windowsa czy z dosa  Sad

Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic