heretic YaBB Newbies Offline Serpent Rider Posts: 4 Location: Silesia Joined: 29. Feb 2016 Gender: Archimedean Dynasty na Voodoo 3 09. Mar 2016 at 10:16 Cześć. Udało się komuś z forumowiczów uruchomić grę Archimedean Dynasty w trybie 3dfx na Voodoo 3/4/5 ? Od wczoraj próbuję wszystkich tricków, jakie pomagały przy odpalaniu jej na Voodoo 2, ale z Voodoo 3 żaden z nich nie pomaga. Po kolei: gra jest uruchamiana na Windows 98SE, zaktualizowana do wersji 1.20 i ma zainstalowanego patcha 3dfx. Standardowo po zainstalowaniu patcha w folderze z grą pojawiają się pliki glide2x.dll i glide2x.ovl. Po uruchomieniu gry w oknie DOS wyświetla się błąd "No voodoo card detected". Po usunięcou glide2x.dll i glide2x.ovl i zastąpieniu wersją ze sterownika 1.03.05 nie pojawia się już komunikat o braku karty voodoo, ale w momencie, w którym powinna załadować się gra wyrzuca wyjątek i wraca do pulpitu. Przy próbie uruchomienia w trybie ms-dos komputer się restartuje. Jakieś pomysły? Próbowałem użyć starszych wersji overlay, ale to z kolei powoduje komunikat o braku karty voodoo. Pozdrawiam! IP Logged
MarianX VIP Member Offline Posts: 6930 Location: Hrubieszow Joined: 31. May 2012 Gender: Re: Archimedean Dynasty na Voodoo 3 Reply #1 - 11. Mar 2016 at 09:28 Znalazłem na Vogons: "The Archimedean Dynasty 3dfx patch installs and uses glide2x.ovl for Voodoo Graphics/Voodoo Rush. Of course this file can't work with Voodoo2/3/4/5/Banshee. You must delete/rename glide2x.ovl in the game directory." IP Logged
heretic YaBB Newbies Offline Serpent Rider Posts: 4 Location: Silesia Joined: 29. Feb 2016 Gender: Re: Archimedean Dynasty na Voodoo 3 Reply #2 - 11. Mar 2016 at 10:47 Tak też próbowałem, ale kończy się to błędem i wyrzuceniem do pulpitu, albo restartem komputera w zależności od tego czy uruchamam z windowsa czy z dosa IP Logged