adalbert Full Member Offline I Love YaBB 2.5 Posts: 280 Joined: 01. Aug 2015 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2955 - 10. Sep 2020 at 16:15 Czy ktoś ubezpieczał albo interesował się polisami ubezpieczeniowymi na swoje kolekcje? IP Logged
szu Junior Member Offline Posts: 106 Location: Rybnik Joined: 31. Dec 2018 Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2956 - 11. Sep 2020 at 15:53 Zbieracze pozbywają sie gratów bo wiedzą o co chodzi hehe tak jak już kiedyś pisałem to nie drzewo czy jakiś dzbanek tylko elektronika i to sie wszystko po czasie je..ie. Prędzej czy później wszystkie te Wasze retro-graty będą nic nie wartymi bezużytecznymi płytkami. Zresztą ceny jakie to wszystko osiągneło to parodia ja voodoo to za 5zł kupowałem i tego nikt nie chciał brać ! Zbieracie ok- Wasza sprawa ale podejście do tematu mam takie jak magister - prosze sobie oglądnąć od 8min (You need to Login or Register to view media files and links) IP Logged
leosh Senior Member Offline I Love YaBB 2.5 Posts: 1809 Joined: 19. May 2019 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2957 - 11. Sep 2020 at 16:19 szu wrote on 11. Sep 2020 at 15:53:Zbieracze pozbywają sie gratów bo wiedzą o co chodzi hehe tak jak już kiedyś pisałem to nie drzewo czy jakiś dzbanek tylko elektronika i to sie wszystko po czasie je..ie. Prędzej czy później wszystkie te Wasze retro-graty będą nic nie wartymi bezużytecznymi płytkami. Zresztą ceny jakie to wszystko osiągneło to parodia ja voodoo to za 5zł kupowałem i tego nikt nie chciał brać ! Zbieracie ok- Wasza sprawa ale podejście do tematu mam takie jak magister - prosze sobie oglądnąć od 8min (You need to Login or Register to view media files and links) A mnie się zdaje, że niejedno Voodoo Ciebie przeżyje IP Logged
szu Junior Member Offline Posts: 106 Location: Rybnik Joined: 31. Dec 2018 Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2958 - 11. Sep 2020 at 17:22 Wiem co pisze bo troche tego u mnie padło. Zbieracze mają prawdopodobnie Swoje płytki owinięte w papier toaletowy, schowane w piwnicy i żyją w błogiej nieświadomości że wszystko działa IP Logged
adalbert Full Member Offline I Love YaBB 2.5 Posts: 280 Joined: 01. Aug 2015 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2959 - 11. Sep 2020 at 18:31 Bo to tak trzeba pakować long-term-storage.jpg ( 324 KB | 10 Downloads ) IP Logged
MarianX VIP Member Offline Posts: 6930 Location: Hrubieszow Joined: 31. May 2012 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2960 - 22. Sep 2020 at 11:01 Siemano, Mam płytę shuttle MV42 V1.3 z zintegrowanym... Savage4 Celem jest sprawdzenie jak daleko wydajność będzie rosnąć wraz z wymianą zwykłej pamięci SD na DDR xD Po przeleceniu manuala okazuje się płyta nie obsługuje szyny FSB 133MHz Drugą rzeczą jest że posiadam tylko P4 2.8 na szynie 200 MHz, SL6WT czyli z HT którego płyta chyba nie obsługuje. (You need to Login or Register to view media files and links) Zabangla to razem czy ni hu hu? IP Logged
forteller 3dfx Friends Offline Overclocking since 2003 Posts: 3264 Location: Kraków Joined: 28. Jan 2018 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2961 - 22. Sep 2020 at 12:49 Nie sprawdzisz to się nie dowiesz Te późniejsze P4 czasem działały na starszych płytach, a czasem nie - zależy od konkretnej płyty. Ale jak masz P4 2.8GHz to jeśli nawet się uruchomi, to przy 1400MHz. Nie lepiej poszukać jakiegoś Northwooda na szynę 400MHz za parę złotych? (You need to Login or Register to view media files and links) Mam za dużo zestawów i za dużo tekstu naprodukowałem aby to wszystko tutaj pomieścić... WWW Facebook IP Logged
MarianX VIP Member Offline Posts: 6930 Location: Hrubieszow Joined: 31. May 2012 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2962 - 22. Sep 2020 at 13:14 I mam zamiar sprawdzić xD Póki co płyta suszy się po kąpieli w wodzie z odrobiną ludwika Będzie super jeśli ten northwood odpali na 1400 MHz, zobaczę jak wygląda w porównaniu do tuala chociaż niestety FSB będzie różne. Boję się tylko zabawy ze zworkami Nie chcę specjalnie nic do tej płyty kupować bo przez tą szynę i tak wyleci z kolekcji a wcześniej czy później trafi się coś odpowiedniego w komplecie lub przy okazji. Potrzebuję zintegrowanego savage oraz obecności pamięci SD/DDR by ogarnąć limit wpływu przepustowości pamięci na wydajność IP Logged
Lou Fontaine Full Member Offline Posts: 285 Joined: 07. Nov 2019 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2963 - 24. Sep 2020 at 08:58 Problem natury kosmetycznej. Mam obudowę Aerocool Dead Silence DS 200 Red ( (You need to Login or Register to view media files and links)) i z pewnych względów planuję ją wymienić. Obudowa jest szczelna, pojemna, ale jest jeden problem właśnie natury kosmetycznej. Otóż jest na niej ta sławetna powłoczka, która po paru latach już zaczyna się nieładnie łuszczyć, nie jestem w stanie tego doczyścić, klei się kurz i wygląda toto jak jeden wielki syf. A moje pytanie dotyczy tego, czy można to w jakiś sposób, nie wiem, usunąć czy wyczyścić? Chciałabym ewentualnie sprzedać tę obudowę, a przecież nie wystawię takiego brudasa. fuj.jpg ( 82 KB | 14 Downloads ) IP Logged
konku Senior Member Offline All dimensions FX Posts: 3057 Location: Podhale&Kresy Joined: 08. May 2012 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2964 - 24. Sep 2020 at 20:48 Przerabiałem na przykładzie Aerocool M40. Nic nie da się z tym zrobić. Próbowałem zmyć tą powłokę na różne sposoby. Im czystsza, tym bardziej klejąca się robiła. Okleiłem w końcu folią samochodową "carbon". ---=== All those moments will be lost in time, like tears in rain.===------===Time has wings. You know, when you realize that you need to appreciate the time, it still goes by fast.===----=="Każdy z nas w głębi duszy pragnie być jak ten obcy... przerażająco silny, pozbawiony sumienia, obdarzony czarnym sercem kosmosu, które pozwala przeć naprzód i niszczyć." ==- IP Logged
WhitemanFX Senior Member Offline 3DFX maniac Posts: 1839 Location: Toruń Joined: 14. Dec 2013 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2965 - 24. Dec 2020 at 09:30 Z Facebooka bawcie się dobrze dziś ! FB_IMG_1608798545787.jpg ( 130 KB | 7 Downloads ) Whiteman (You need to Login or Register to view media files and links)AMD K6 III 450 MHZ Socket7 Voodoo 2 creative 8MB WWW YouTube IP Logged
MarianX VIP Member Offline Posts: 6930 Location: Hrubieszow Joined: 31. May 2012 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2966 - 18. Jan 2021 at 12:24 Takie jaja na dzikim wschodzie koniec_swiata.jpg ( 107 KB | 8 Downloads ) IP Logged
leosh Senior Member Offline I Love YaBB 2.5 Posts: 1809 Joined: 19. May 2019 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2967 - 18. Jan 2021 at 13:55 Hmm... no jest zima to jest i zimno. Pomrozi to i mniej komarów będzie latem. IP Logged
KGB Senior Member Offline Kyro - HE NEVER SLEEPS Posts: 1055 Joined: 03. Sep 2019 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2968 - 18. Jan 2021 at 15:44 u mnie w nocy -23 ,w dzien wczoraj -16 ,a dzisiaj -11, chcialoby sie rzec "aby do wiosny..." , ale jakos wcale nie jest zabawnie leosh wrote on 18. Jan 2021 at 13:55:Hmm... no jest zima to jest i zimno. Pomrozi to i mniej komarów będzie latem. coz za pozytywne nastawienie, ale chyba kolega sam nie ogrzewa swojego lokum i nie uzywa samochodu, gdybys tak pobiegal do kotlowni co godzinke, odsniezyl 30m drogi dojazdowej + podworko, poslizgal sie po drodze publicznej, to bys tak beztrosko nie podchodzil do tematu temp. nie pozwalajacych normalnie zyc IP Logged
MarianX VIP Member Offline Posts: 6930 Location: Hrubieszow Joined: 31. May 2012 Gender: Re: Dzień dobry / Dobranoc! Nie tylko retro. :) Reply #2969 - 18. Jan 2021 at 16:46 Przepowiednie głosiły o zaledwie -16 stopniach a tu taki zonk xD Zresztą zaraz będzie ciepło to pojadę furę umyć Takie 3 dni zimy wpadło w tym roku xD Ale śniegu jak na lekarstwo. IP Logged