MarianX wrote on 07. Oct 2019 at 16:23:
Udało mi się rozwiązać problem z zawiechami w gierkach i 3dm99. Wszystkiemu winne były sterowniki 4in1 a konkretniej wersja 4.43, po zainstalowaniu 4.56 benchmarki wystartowały
zonglowanie viapackami jezeli sa problemy z lacznoscia nie za bardzo pozwala na konkretne testy, zreszta jak sam stwierdziles raz na cos pomoze, na cos innego juz nie, przy zmianie grafy zolglerka od poczatku,
ja tam mam chyba 4.39, jak nie dziala dobrze to zmieniam grafe
wiem,ze tak nie da sie sprawdzic wielu grafik, ale po dwoch viapackach i tak przydaloby sie win98se postawic od poczatku, wiec mozolnosc moze czlowieka zniechecic,
no dobra ponarzekalem, ale w sumie do testu graf przydalaby sie plyta z chisetem innym niz VIA,
Ty w przypadku tulipana masz do wyboru jakies chipsety intela,
ale gdy trzeba dobrac cos na socketA to robi sie kiepsko, bo jest deficyt AGP4x,
na AGP8x to sam mam i nf2 i nawet SISa ,ale tam nie wlozysz AGP2x,czyli np. tego Tridenta,
a ciekawe, czy taki Trident dzialalby z nf2, czy jednak zielony troll wyeliminowal konkurenta z kompatybilnosci,
troche takie smieszki, bo Trident to zadna konkurencja dla nV ,ale PowerVR tak zaszlo za zielona skore trolowi, ze Kyro nie dziala na nf2 z przyczyny niewiadomej (technicznie),
ale w sumie najnowszy chipset VIA z AGP4x , czyli KT333 powinien miec juz najmniej problemow z agp, wiec moglby byc dobra platforma do testow wszystkich graf AGP,
przypadkowo (lub raczej nie) mam taka plyte (a nawet dwie), wiec bedziemy mogli skonfrontowac wyniki,
tylko potrzebna jest jakas grafa do kalibracji, masz moze Voodoo3 2000 16MB SDRAM 8kosci 143MHz ?