Dzień dobry
Zachciało mi się potestować ponownie Kyro2 gdyż przy pierwszym podejściu nie uzyskałem tabelek ani niczego ciekawego. Pierwsze schody na dzień dobry, bez sterownika via4in1 a konkretnie tego od AGP wszystko bangla, z nim zamiast pulpitu ukazuje się czarne tło z kursorem i tak 20 razy. Każdy sterownik robi ten sam bałagan poza ostatnim jaki mam 5.24 który nie wnosi nic
Wszystkie funkcje AGP są niedostępne, teksturowanie z pamięci systemowej, sideband czy cokolwiek. Karta działała w trybie PCI ale z moich starych screenów wynika że udało mi się z tym uporać lub takiego problemu nie było bo bajery są włączone. Na szczęście udało mi się znaleźć magiczny przycisk w opcjach karty dzięki któremu 3Dm99 zaczął gadać z większym sensem ale i tak poniżej oczekiwań, ta funkcja to "Defer Render until Flip". Po jej włączeniu niemal wszystko podskoczyło ale tylko w 3Dm99, wersje 2000, 2001SE jak i wyniki Q3 są niezmiennie, chyba że coś pokręciłem :
Pierwsza tabelka to stare testy z dostępnymi funkcjami AGP na PIII-866, druga i trzecia są bez funkcji AGP na tualu 1.4 dodatkowo ostatnia jest po włączeniu wcześniej wspomnianej opcji. Za nędzny wynik nie obarczam bottleneck procka bo różnica pomiędzy coppermine 866 a tualatinem 1.4 powinna być większa więc pewnie wszystko przez VIA
Poza tym Trickstyle, Project EDEN, Flying Heroes i Quake 3 w maksymalnych rozdzielczościach z wszystkimi bajerami chodzą i wyglądają jak złoto, szczególnie ten ostatni którego zmierzyłem a wyniki są poniżej.
Fastest - 104.2
Fast - 94.8
Normal - 93.5
High 800 - 88.7
High 1024 - 75.3
High 1280 - 52.5
Wszystko max 1280 - 50.6