Hej haj heloł
Jak wcześniej pisałem udało mi się uzyskać pełnię mocy Kyro2
Trochę czytałem na ten temat, z info w necie wynika że producent karty zalecał ustawienie w biosie opcji "Driving Value" na jedną z następujących: EC, CC, DA, BA. U mnie ta opcja nazywa się "AGP Driving Control" i domyślnie jest ustawiona na AUTO a wartość to DA czyli zalecana więc przestawiłem ją na EC
Restart i pulpit załadował się, zapodał sterownik CPU to AGP który musiałem ręcznie wskazać i chyba był on z pakietu Via4in1 4.43
Jedna rzecz, nie pamiętam na czym skończyłem ostatnie boje. Prawdopodobnie zainstalowałem sterownik Via, zobaczyłem czarny ekran i grzecznie podziękowałem skoro teraz na dzień dobry poproszono mnie o wskazanie sterownika. Po testach przełączyłem w biosie Driving Value z EC na standardowe DA i nadal wszystko grało. Nie wiem co pomogło, ale chodziło o testy xD (You need to Login or Register to view media files and links) Uzupełniam info z powyższego posta, ale wkleję wartości i tabelki rozszerzone o nową moc karty dla lepszego porównania i by gały wypadły dalej
Programy raportują że Kyro2 przez AGP przydziela sobie całe 7MB pamięci
Dorzucam jeszcze screeny z Serious Sam w 1280x1024, wszystko 32bit i wymaksowane, wyłączyłem tylko cienie bo wkurzały. Spokojnie można grać, odpaliłem benchmark który przeprowadza test na wszystkich wbudowanych demkach, średnio na każdym (jest chyba 6 lub 7 demek) wyskakiwało ok 30fps lub trochę więcej
Objaśnienie kolumn w tabelce:
#1 - PIII-866, AGP działa, Defer Render until Flip - brak
#2 - Tual 1.4, brak AGP, Defer Render until Flip - brak
#3 - Tual 1.4, brak AGP, Defer Render until Flip - OK
#4 - Tual 1.4, AGP działa, Defer Render until Flip - OK
Quake 3, pierwsza kolumna jest bez AGP a druga z AGP
Fastest - 104.2 - 176.1
Fast - 94.8 - 162.3
Normal - 93.5 - 159.9
High 800 - 88.7 - 127
High 1024 - 75.3 - 86.8
High 1280 - 52.5 - 52.8