Ale cukier, az mnie zmusiliscie do reakcji, bo bym sam nic nie napisal
Zatem wiec (ponoc od wiec sie zdania nie zaczyna) dementuje, abym mial jakies super umiejetnosci, kazdy moze to zrobic, kwestia zaparcia i siedzenia przy kompie. Troche teorii, troche praktyki i pyk, dzieje sie samo
VooDooMan wrote on 25. Sep 2021 at 16:06:
Mam jeszcze 3 sprawną 1.6 - kupioną od Dominika z forum tutaj, ona poszła końcem maja do Smoły na mody, ale chyba jeszcze jej nie dotknął
Ano, lato sie zaczelo, tempy podbily do 30*, do tego troche sie spalilem jak mi padl serwisowy hdd z w98, grafa i monitor (dell 24" fhd, eeprom pewnie do podmianki)...
W tej plycie mam ogarniete: vcore voltmod na dip-switchach, clockgen mod na dip-switchach do 200MHz FSB (tyle wyciaga wg specyfikacji), oc na ram vdd teoretycznie mam tez ogarniete aby podbic na 2.6-2.7 z 2.5.
Przy okazji wymyslilem nowa karte do kazdego PC ze zlaczem PCI dla kazdego rzezbiarza, overclockera, moddera itp. Pakuje tam swoj kod do eproma i odpalam go na poziomie biosu, naklepalem juz ponad 150kB kodu (takie tam rzezbienie systemu od zera), mozna modyfikowac dowolnie pamiec w cmos, rejestry mostka, clockgena i zasadniczo kazdy uklad na plycie. To dziala, moze kiedys powstanie komercyjny produkt, no ale trzeba przysiasc i dokonczyc a na razie brak weny
Filmik na apetyt w zalaczniku
314TeR wrote on 25. Sep 2021 at 17:11:
Spoko @Smoła co pokazuje, to wielki szacun, sam chętnie bym uderzył do niego na jakieś konsultacje.
Hehe, to co powyzej napisalem
Jakby cos to zapraszam do kraka, jest gdzie spac, co pic i co jesc, tzn. u mnie na chacie
Jak macie ochote wpasc na weekend to zapraszam. Tyle ze u mnie to tylko whisky i pepsi, jak lubicie inne trunki to dajcie znac wczesniej
314TeR wrote on 25. Sep 2021 at 15:46:
nawet nie wstawiają bezpieczników tylko druciki - to jest druciarstwo 1-wsza klasa
Kiedys myslalem ze te zworki to z jakiegos specjalnego stopu sa aby symulowac bezpiecznik, niestety jest jak piszesz: po taniosci, to zwykle srebrzanki z miedzia w srodku, pewnie z 5-10A by trzeba aby to przepalic ale wczesniej poleci mostek albo sio/kbc.
VooDooMan wrote on 25. Sep 2021 at 14:14:
Czyli odchylenia na 5V są od 4,97 do 5,00 a na 12v od 12,06 do 12,13. Czy to jest coś po za granicami normy?
Jest idealnie, nie masz sie czym martwic, zasilacz trzyma dobrze napiecia.
Niestety, mp4 w zalacznikach to nie jest dobry pomysl, tutaj 3 filmiki na smaka
(You need to Login or Register to view media files and links) (You need to Login or Register to view media files and links) (You need to Login or Register to view media files and links)