Aż mi dziwnie jak widzę forum a nie "fejsa" czy inne dziadostwo. Dziwnie bo minęło tyle lat od napisania ostatniego posta na forum purepc a wcześniej setek czy tysięcy postów na dawnym tweak.pl.
Ciesze się, że jest wciąż takie miejsce w necie gdzie siedzą wariaci podobni do mnie i znów będzie można sobie pogadać na różne tematy związane z kompami.
A kompa mam od 5 roku życia czyli już od 31 lat, zaczęło się od atarynki, później jakiś 386>486 którego ukatrupiłem czyszcząć płytę główną (elektrostatyka). Było tego trochę, po pentium 166mmx wszystko nabrało rozpędu i musiałbym usiąść i solidnie pomyśleć aby przypomnieć sobie moje wszystkie maszyny.
Miłość do staroci nie umarła, od jakiś 10 lat stoi złożony na szybko p233mmx/ zamiennie z k6 III 450 pecet. Skończyło się na instalacji windy 98 i uruchomieniu paru gier i mój czas się skończył (żona dzieci itp).
W zeszłym roku sytuacja zmusiła mnie do przeprowadzki do domu rodzinnego, więc urządziłem sobie na szybko kanciapę w piwnicy i postanowiłem, że wrócę do retro z nieco większą energią.
Powiększył się zapas gratów w pudełkach, kupiłem drugi konfig no i tak powoli sobie działam.
Jako fan secret service od dawna mam wszystkie numery i kompendia a od 2-3 lat próbuję zebrać wszystkie SS CD
Z ciekawszych gratów jakie udało mi się kupić:
- GUS MAX w oryginalnym pudełku i chyba ze wszystkimi dodatkami
- SB AWE 32 PnP również w org pudełku w fajnym stanie
- voodoo 3 3000 PCI w pudle w świetnym stanie
Do tego po kilka sztuk voodoo1, v2 , jakieś inne karty graficzne i dźwiękowe 2 klony GUSA PRIMAX SOUNDSTORM no i powstała w zeszłym roku kolekcja głośników (chyba już z 10 modeli) w tym wysokie modele Sound LInka
)) Niektóre grają naprawdę niesamowicie
W miarę możliwości i czasu postaram się udzielać w tematach i wrzucić nieco fot mojego barachła