Dziś znalazłem chwilę czasu na to by ogarnąć swój pokój w domu rodzinnym. Mój główny komputer stamtąd wyjechał razem ze mną, a kącik retro został zlikwidowany. W związku z tym, cześć komputerów trafiła na strych do mojej kanciapy i pomyślałem, że podzielę się z Wami jak to u mnie wygląda.
Na zdjęciach widać komputery i graty które musiały wyjechać. W pokoju został główny retro-blaszak z K6-III+, który podpiąłem tam gdzie wcześniej stała moja stacjonarka. Ponadto zestaw na AM3 którego planuję kiedyś dokończyć, oraz drugi-główny retro blaszak na Pentiumie E5800. Wszystkie kompy gdzieś poupychane po kątach, ale podpięty tylko ten z K6-III+
Na fotkach widać również sprzęt który z pokoju wyjechał, a to tylko wierzchołek góry lodowej i graty które najwięcej miejsca zajmowały. Jest jeszcze sporo komponentów, które muszę zapakować i wynieść.
No i w końcu - kanciapa. Zrobiłem fotki jak przetrzymuję płyty główne oraz karty rozszerzeń. Ilość kompletnych komputerów wynosi kilkanaście, luźnych płyt głównych - kilkadziesiąt, a kart rozszerzeń myślę powyżej setki. Trochę tego nagromadziłem.
Ogólnie wszystko odbyło się pod znakiem pośpiechu, przez co komputerów nie zapakowałem, a pokój został tylko zgrubnie odgruzowany. Niemniej w któryś bardziej luźny dzień wrócę do tego tematu i będę porządkował dalej.
(You need to Login or Register to view media files and links)