barwniak wrote on 02. Jan 2018 at 09:28:
VooDooMan wrote on 01. Jan 2018 at 01:08:
Do celów czysto testowych (tak tylko, żeby sprawdzić ile grafa wyciśnie) to super,
Do celów testowych tej karty, to potrzeba top A64. Na P III nie rozwinie skrzydeł. A jak to jest na Win XP, to w ogóle A64 X2 i wtedy można taką kartę testować.
Sorki, mój błąd... w domyśle miałem ile grafa wyciśnie na TULAUTINIE 1400 MHz
Ja swojego FXa Ultra na Pentium 4 HT 3.06 GHz (Northwood) oraz Athlon XP 3000+ (Barton) testowałem i jak dla mnie to są optymalne (lub nawet ciut za szybkie) procki pod te grafy
Tomek wrote on 02. Jan 2018 at 09:03:
Wynik o którym mówisz dla Geforce FX5950 Ultra jest do weryfikacji, ponieważ program pokazuje złe informacje o nazwie karty.
MS-8946 to Geforce FX 5950 Ultra, a nie FX 5900 ultra
MS-8929 to Geforce FX 5900 Ultra
Jeśli chodzi o prędkość zegara GPU, to jest ona zależna od stanu karty, w stanie idle jest chyba 300 MHz.
Ja bym zweryfikował parametry karty innym programem dla pewności.
Wiem, namieszałem z tymi wynikami, ale to było dawno temu, i nie skupiałem się wtedy na wynikach tych kart akurat. Wiem że na pewno moja wersja to FX 5950 Ultra, ten program coś źle pokazuje. Sprawdziłbym na Windowsie XP - gdybym tylko wiedział gdzie tą kartę w ogóle mam...
A Ty dałbyś radę przetestować swoją kartę z takimi taktowaniami właśnie jak mi Everest pokazuje?