Proponuję wszystkim zdrową rywalizację
Każdy z nas może przeprowadzić benchmark swojego komputera retro i wyniki podać w swoim wątku. Można też utworzyć kategorię do przeprowadzania testów wydajności naszych maszyn.
Warto to robić z kilku powodów:
Jeśli powstanie jakaś baza wiedzy na ten temat, to będzie można optymalizować konfiguracje maszyn pod względem wydajności, możemy wyłonić najmocniejsze konfiguracje w danych kategoriach, no i kto będzie najlepszy w danej kategorii
Ja preferuję system Intel BX 440 i Windows 98 SE i w tej konfiguracji chcę pobić rekordy wydajności
, zapraszam do rywalizacji, zobaczymy jaka konfiguracja będzie najmocniejsza w różnego rodzaju testach.
Kategoria: Intel BX 440 / Windows 98 / LZ - lekko zmodyfikowanych na oficjalnych sterownikach Mój obecny rekord podaję poniżej:
3DMark2001 SE - 10554 punkty
Konfiguracja: Płyta: Asus CUBX-L
Procesor: Pentium III-S 1400/512/133
RAM: 256 MB PC133 CL2
Grafika: Geforce FX 6800 XT
Uwagi: Test przy FSB 140 MHz, zaistalowany: Windows 98SE DirectX 9.0C, nforce 81.98, standardowe ustawienia systemu i 3DmMark i sterowników.
NZ (NieZmodyfikowany) - Brak jakichkolwiek modyfikacji sprzętu, oficjalne sterowniki, dopuszczalne podkręcanie LZ (LekkoZmodyfikowany) - Dopuszczalne modyfikacje sprzętu, podkręcanie, oficjalne sterowniki ZD (ZmoDyfikowany) - dopuszczalne modyfikacje sprzętu i sterowników, podkręcanie