udam_u wrote on 27. Aug 2018 at 14:39:
Najnowszy? A starsze wersje działają? Jeżeli tak to po co się tak męczyć odpalaniem najnowszego softu na antycznym systemie operacyjnym i antycznym sprzętem, którego współpracy z tym softem na pewno nawet nie testowano przed relasem. (:
Bo lubię wszędzie używać tej samej wersji - niezależnie, czy to mój i7 z Win 10 czy PIII z Win2K.
Prime akurat zawsze dawał mi powtarzalne wyniki, jeśli coś z kompem było nie tak, a właśnie z tym aktualnie mam problem. Dlatego zależy mi na tym, żeby wiedzieć, czy Prime wywraca się z powodu uszkodzenia kompa, czy jakiegoś wewnętrznego błędu. Tutaj potwierdziłem, że działa na tym sprzęcie (pod XP) i w Windows 2000 (na VirtualBox), więc interesowało mnie, czy to jakiś bug P6+Win2K, czy coś się tylko na moim sypie. Jak widać to jednak problem Prime'a, skoro Callahanowi również nie działa.
Tak, wyłączyłem te opcje. Prime działał i wykrywał Core i3/i5/i7.
Ściągnąłem z archiwów Prime95 23.8 - wersja z 2004 r, wg changeloga kolejne miały działać gorzej na PIII (choć patrząc na raporty na forach nie do końca tak jest). Ta działa, więc pozwolę jej kilka godzin pochodzić.