2019 wydaję się być rekordowy pod względem absurdalnych cen sprzedawanych kart
Przedstawiam te które udało mi sie zaobserwować - może ktoś zna wyższe ceny?
VooDoo 1 - Od Diamonda tutaj na za 170 ale jak Callahan zauważył nawet za
220 zł ktoś kupił... Cena okazyjna w tym przypadku to chyba wszystko co poniżej 100 zł, a 150 to będzie standard zaraz...
(You need to Login or Register to view media files and links) VooDoo 2 - w zależności od producenta, ale Gainward, Diamond, Creative i Miro chyba najbardziej pożądane się wydają... Za pojedynczego Gainwarda ktoś dał
304 zł a trochę wcześniej 266zł... więc 200 zł to będzie standard w tym roku a poniżej 150 to okazja...
(You need to Login or Register to view media files and links) VooDoo 2 SLI - nie występuje tak często jak pojedyncze karty, ostatnio parka od Miro poszła "tylko" za
375 zł - cena taka "niska" pewnie dlatego że sprzedający nie miał najlepszej opinii
Myślę że taki Gainward w SLI sprzedałby się może nawet za 500 zł dzisiaj... tak więc 300 zł za parkę to dobra cena na ten moment...
(You need to Login or Register to view media files and links) Voodoo Rush - Tutaj chyba padł rekord jeśli chodzi o ten układ -
231 zł A ja myślałem, że to najmniej lubiany prodcukt 3dfx... W takim razie wszystko co poniżej 100 zł trzeba brać bez zastanowienia
(You need to Login or Register to view media files and links) Voodoo Banshe - idę po
180 zł spokojnie, więc kwoty powyżej 200 zł też się pojawia niebawem.
(You need to Login or Register to view media files and links) Voodoo 3 - tutaj w zależności od modelu, ale rekord chyba padł wczoraj -
373 zł za V3 3500 TV... Wersje PCI pewnie niedługo też będą po tyle szły bo za pospolite V3 3000 dają już nawet 220 zł
(You need to Login or Register to view media files and links) (You need to Login or Register to view media files and links) Voodoo 4 - Dawno się nie pojawiło, więc ciężko powiedzieć. Szacuję że za wersje AGP można by było liczyć 500 zł lekko, a za PCI to nawet tysiaka?
Voodoo 5 5500 AGP -
900 zł jak widać to maksymalna cena, bo za 1300 już nikt
(You need to Login or Register to view media files and links) kupić
Za wersje PCI pewnie by trzeba było dać 1500 zł ????
(You need to Login or Register to view media files and links) Oczywiście to wszystko mowa o GOŁYCH kartach bez boxów - bo wtedy sytuacja diametralnie się zmienia
Jeśli chodzi o inne ciekawe karty to:
RAGE FURY MAXX -
430 zł, jeszcze niespełna 2 lata temu sprzedawałem za 250 zł i myślałem że to dużo...
(You need to Login or Register to view media files and links) Riva TNT2 - ktoś dał
165 zł za wersje AGP od ASUSa...
Matrox G400 - sprzedałem w zeszłym roku na pniu za 185 zł... Dzisiaj pewnie 200 to mało
Ciekaw jestem za ile np taki Savage 2000 by poszedł