forteller wrote on 06. Mar 2019 at 07:23:
Ja miałem TNT2 M64 z P4 1,6 także różne przypadki bywały
TNT2 na olx teraz - szukając na szybko - jest w 3 gotowych blaszakach, jeden to p3, dwa to durony 1200/1600... nie jesteś taki wyjątkowy
Callahan wrote on 06. Mar 2019 at 07:15:
sajmon wrote on 05. Mar 2019 at 22:53:
wydaje misie ze cpu się skończył dlatego wyniki podobne
Do GTS potrzeba zegara min. 1,4. Tualatin i wyżej. Coś z ery. Ale bez przesady, kto w kompie rzędu 2GHz miał GTSa...
Jak wziąć 3GHz wynik będzie jeszcze inny...
pentium-cztiry gigaherce? Myślę trochę nad buildem "ultimate 1400 mhz", czyli sempie s754 2500+ (SDA2500AIO3BX) w jakieś płycie AGP, na której bym właśnie przetestował 2 gts vs 4 mx.
Uruchomie jeszcze jakieś Q3 - ale po ćwiczeniu
na razie widać, że szkoda kupować po nie-okazyjnych GF2 do buildów (klasy do średniego p3), bo zastąpi je 4 mx, który nie dość, że jest tańszy, to jest chłodniejszy, najczęściej cichszy, mniej prundu je i itd. Oczywiśćie, kolekcjonerstwo to inna rzecz. No chyba, że zakładamy wiernosć epoce i itd, ale tutaj - w porównaiu do vogons - raczej widzę, że na szczęście nie ma na to parcia.
Batyra wrote on 05. Mar 2019 at 23:06:
Super, chcesz jakies karty do testów? Chętnie udostępnię.
Może jakieś 256 vs 2 mx, ale nie mam ani jednego, bo skutecznie pozbyłem się gruzu, a pierwszego nigdy nie zrobyłem, bo trochę mnie nie ciągnie do niego. Choć jak coś byś mógł mi wysłać, to takie, które też chcesz sprzedać....