8art33z wrote on 22. May 2019 at 08:38:
HanJammer wrote on 20. May 2019 at 16:44:
8art33z wrote on 20. May 2019 at 15:08:
Test Drive III - ta gra to był przełom
Ta grafika!
I znowu bardziej pod 286
ta gra jest przefatalna swoją drogą
Mi weszła mocno pamiętam, po Test Drive I i II była duża różnica, można było światła zapalać, wycieraczki włączać, deszcz padał, muchy na szybę wpadały
Przyznam, że nie pamiętam czy grałem w to na 286 czy 386 bo podobnie jak ty bardzo długo miałem 286. Pamiętam pod koniec trochę smuteczek, bo dużo gier nie odpalało na 286.
No ja wiem, że ona w prawdziwym 3D względem The Duel (który pozostaje moją ulubioną częścią Test Drive!) była znacznym postępem technicznym, jednak dla mnie to bardziej takie demo było... grywalność na niskim poziomie, Kris Hatlelid nie robił muzyki, więc ta jest jakimś żenującym popierdywaniem w stylu country
Kilka niezłych rzeczy w tym było (te wycieraczki, które wspomniałeś, albo lądujące na lotnisku X-Wingi
) ale jako gra... no nie bardzo... z resztą Car & Driver to też taki demonstrator technologii bardziej
Za to Stunts z tego samego okresu był już grą mega grywalną i jak sobie odpaliłem ją ostatnio to aż się zdziwiłem, że tak nieźle tam zasymulowali działanie zawieszenia i przyczepność... nie pamiętałem tego zupełnie.
Z takich 3D samochodówek z tamtego okresu była jeszcze gra Vette (znowu niezły symulator), Stunt Car Racer i Stunt Driver... no ale to znowu tytuły typowo 286-tkowe
A no i jeszcze z takich super 3D gierek pod 286 ale może już bardziej 386 to - Stunt Island od Disneya! Ale to była rozrywka z kręceniem własnych filmików
(You need to Login or Register to view media files and links)