sajmon wrote on 16. Jan 2020 at 07:49:
No ale powiedzcie mi co z tymi Windowsami, co niby jest płyta licencja naklejka, fvat, wystawiają to firmy na Alle. To jest sprzęt do wystawiania faktur i czytania pdfow, wiec nie ma potrzeby wymiany na nowy. Pytałem tylko o win7 a wy mi że procesorami wyjeżdżacie hehe
Szukasz na tym forum porady prawnej? I jeśli powiemy ci kupuj, a zrobią kontrolę, to co im powiesz? Że, wie pan, jest takie forum, tam ludzie zbierają stare komputery ze śmietników i oni powiedzieli, że ten Windows jest dobry? Widzisz z treści aukcji, że jest tam robiona jakaś magia z licencjami, która teoretycznie ma pozwalać na ich odsprzedaż. Były w tym temacie wielkie batalie sądowe na zachodzie, nie pamiętam już rezultatów. Tu masz w miarę aktualne informacje:
(You need to Login or Register to view media files and links) . Jeśli to ma być komp do wystawiania faktur i PDFów, to albo postaw Linuxa, albo kup Windows od MS (
(You need to Login or Register to view media files and links) ) lub od autoryzowanego resellera. Jeśli chcesz oryginalny Windows 7, to szukaj boxa. Jeśli sam instalujesz Windows 7 OEM i go używasz to jest to sprzeczne z licencją, więc taki też cię nie interesuje. Wyjątek był tylko przez krótki czas dla Windows 8 OEM, którego mogłeś kupić do kompa, który składałeś.