Ogólnie to mamy teraz braki na rynku układów scalonych
Nie ma układów CPLD do EasyFlasha 3, nie ma STM32 dla KungFuFlasha (jest fork KungFu flasha na GD32F405
(You need to Login or Register to view media files and links)), nawet ATMEGA644 dla SD2IEC coraz trudniej dostać.
Gideon znalazł nowy FPGA dla Ultimate II+ i na nim będą nowe karty, można się zapisać na preorder...
Ja osobiście używam zestawu EasyFlash 3 (który zapewnia mi emulację kartridży i różne kernale) + Pi1541 (na Pi 3a+) i w zasadzie nic mi nie brakuje
Ale w tej chwili Raspberry Pi jest w zasadzie dostępne tylko z drugiej ręki (oprócz Pico).
Acha mam jeszcze SD2IEC, ale to raczej nie do demosceny (chociaż powstał fork firmware SD2IEC na Atmega1284P działający z loaderem Krilla
(You need to Login or Register to view media files and links)). Jeszcze nie testowałem, musiał bym przelutować Atmegę.
Jeśli chodzi o Pico to powstał jeden kart, ale brakuje chętnych żeby to oprogramować.
To w zasadzie działający proof-of-concept.
(You need to Login or Register to view media files and links) Obecnie na tapecie mam to:
(You need to Login or Register to view media files and links) <- crosslink do forum C64scene.
A, byłbym zapomniał. Ostatnio poskładałem sobie bardzo fajny gadżet dla C64 - karta WiFi na User Port: WiC64
(You need to Login or Register to view media files and links) Części są powszechnie dostępne, zmieściłem się w kwocie 200 zł (w tym PCB 25 zł i złącze User Port 19 zł z allegro), ale można kupić poskładane urządzenie w tej cenie.