W komputerze z tego wątku
(You need to Login or Register to view media files and links) wymieniłem Ti4200 na Zotac GT520 PCI 512MB
System testowy to teraz Windows 7 Ultimate N SP1. Wydajność 3dmark2001 jest rozczarowująca, bo 6882 punktów.
Ale ciekawe jest to, że odtwarza teraz pliki MP4 H.264 1080p 60fps i prawie odtwarza (tzn. otwiera, ale się tnie mocno) 4K 30 fps
idzie to przez kartę graficzną, procesor poniżej 40% użycia. Być może z 1GB RAM odtwarzałoby 4K. Z jakiegoś powodu VLC działa bez GUI, tylko linia komend i okienko z filmem.
Tutaj jest nagrane odtwarzanie wideo (przez HDMI), potem jeszcze wchodzę do biosu
(You need to Login or Register to view media files and links) zastanawiam się z czego wynika słaba wydajność w 3dm2001. Czy to wina OS, PCI, ustawień biosu. Może coś inaczej ustawić w BIOS Advanced Chipset Features?
GF4 na AGP był dużo lepszy, ale wtedy testowałem na Windows 98. GT520 nie odpali na 98, ale mogę przetestować na XP. Nie wiem czy pod XP będzie za to działała akceleracja wideo.
PS jest tutaj jeszcze dziwna sprawa, bo w właściwościach systemu jest 2GB RAM, ale wyświetla się że dostępny 1GB. (edit: a w rzeczywistości jest wsadzone 1GB)
PS2 jest tu laptopowy 40GB HDD więc może też psuć wyniki.