forteller wrote on 30. Apr 2021 at 17:04:
Wyglada na to, że szybszy procesor mógłby wciąż przynosić przyrost w najniższych rozdzielczościach, co jest ciekawym dla mnie odkryciem.
Zgodzę się ale i nie w linku z vogons w przedostatnim poscie, autor wrzuca fajne wykresy w trzech rozdzielczościach z 3Dm99, od jakiegoś czasu zapisuję te same informacje i z tego co widzę w 640x480 jego wyniki są lepsze w samej punktacji ogólnej, ale w 800x600 i wyżej mam lepiej na duronie 1000 @100 i sdr @133 xD to samo tyczy się szybkości testów race i fps. Nie mam wszystkich kart ale widzę że Tual 1.4 ma ca małe jajca dla V5. Mogę sprawdzić wszystko co mam i jakoś porównać do tamtego wątku z vogons
(You need to Login or Register to view media files and links) 314TeR wrote on 30. Apr 2021 at 17:33:
rewizję, wersję bios płyty
Rev 2.1, nie pamiętam jaki bios ale wydaje mi się że aktualizowałem go przed próbami z nowszymi CPU z szyną 166, żaden nie wstał. Do tego mam same starocie które nie chcą wstawać na szynie 133 MHz ale nie sprawdzałem wszystkich.
KGB wrote on 30. Apr 2021 at 18:48:
na moim Solteku 75KAV normalnie V3 i S3D nie odpalaja, zeby ruszyly musze polaczyc jedna zworke przy AGP, ktora nie jest opisana (w instrukcji tez nie znalazlem)
nie pamietam jak bylo z Rage pro, ale sprawdze, gdy bede wyjmowal V3
Same humorki w tych płytach, strach się przesiadać