3d99 jest spoko pod wzgledem porownania prockow wlasnie przez wykorzystanie 3DNOW, a mozna w opcjach to wylaczyc i sprawdzic bez - z tego co pamietam, to praktycznie nie ma roznicy z K6,
ale to temat na inny ciekawy test ,czyli K6, K6-2 i K6-3 , tylko tak bardziej przy taktowaniu ~250MHz
do sprawdzania wydajnosci w grach to zaden 3dmark sie nie nadaje i to nie jest odkrycie tego roku
jak tam chcecie, ale ja i tak bede sobie testowal w Quake2, zeby miec porownanie na roznych platformach,
z odpaleniem Q1 mialem problemy, sa rozne wersje, jest winQ, ktory cos nie trybi ,a demo Q2 zawsze dziala - nie potrzebuje prawidlowo zainstalowanej grafy (nie to co Q3 i S3D - dwie dekady minely i dalej nie moge zapomniec), bo dziala w software,
czyli mozna zmierzyc wydajnosc samego proca przez software,
wprowadzili obsluge 3DNOW i chyba nawet cos tam dziala w software, bo cos mi swita, ze dawalo ze 2fps, gdy usilowalismy grac na k6-2 450,
ale to trzeba sprawdzic, bo bardzo dawno to bylo,
niby 2fps,ale moze byc ponad 10%
jezeli mam cos sprawdzic na Athlonie/Duronie 500 to potrzebuje paczki tych gier, ktorych uzywacie, czyli Turok i MDK ,moze Q3 ,bo mam jedynie ogolno dostepne demo,
co polecacie do podkrecenia V3 ,bo mam 2000 - pstrip raczej poradzi sobie,ale moze sa jakies dedykowane programiki do Voodoo ?
teoretycznie moglbym ustawic Athlona ponizej 500MHz obnizajac FSB - mam takiego Asrocka na SIS ,ale ma gniazdo agp8x, wiec V3 nie pojdzie