Ok, zacząłem się już coś więcej głowić nad adapterem do mobilnego Tualatina, zrobiłem symbole do socketu mobilnego i stacjonarnego, połączyłem większość pinów w schemacie. Niemal wszystko jest identyczne, jest tylko parę różnic nad którymi trzeba będzie się zastanowić (czy wystarczy pominąć pin, czy podciągnąć coś do GND czy VCC).
Regulacja napięcia będzie musiała być zrobiona przez zworki na adapterze, bo mobilne i stacjonarne inaczej identyfikują napięcia.
Żeby zmieścić mobilnego Tuala, trzeba będzie wlutować socket BGA - np. taki
(You need to Login or Register to view media files and links) Piny do s. 370 chciałbym lutować "hybrydowo" tzn. te najbardziej wewnętrzne byłyby lutowane powierzchniowo (bo inaczej nachodziłyby na mobilny socket), a reszta na wylot...
Próbuję z płytką 4 warstwową, idealnie by było 6 warstw ale to za drogo, panie
(robiłem też przelotki pod padami BGA, nie wiem czy to dobry pomysł) Zapuściłem autorouter, wszystkich połączeń nie znalazł, generalnie może być sieczka bo nie ustawiałem jeszcze żadnych limitów długości ścieżek, ale większość połączeń znajduje... Do optymalizacji jeszcze długa droga, ale na razie tak to wygląda