forteller wrote on 07. Nov 2023 at 18:55:
Ja od siebie wrzucam Wing Commander oraz Test Drive 3. Na 486 te gry nie będą działać właściwie.
No to odpadają. Chodzi o sprawdzenie co uciągnie 5x86 180Mhz i sprawdzenie moich nowo poznawanych DOSowych skilli
Chodzi też o zrobienie konfiguracji i utrzymanie maszyny tak, żeby DOS był lekko uniwersalny pod wszystko równocześnie nie kolidując z zainstalowanym Windowsem.
Nie wszystko na wszystkim chodzi, o grafiki też świrują ponoć z niektórymi tytułami.
Jak się dzisiaj też okazało... Za namową Jenota do zestawu był zapodany GUS Classic no i dziś odpalenie na sprzęcie Tomb Raidera 1 skończyło się 6 godzinną walką i dodaniem Sound Blastera bo niestety GUS choćbym mu loda chciał zrobić to zawziął się i za każdym razem zwis gry.
Listę zamykam Lotusem, którą część jeszcze doczytam. Tak żeby mój 5x86 się nie nudził.
Listę uaktualnię i wrzucę do pierwszego postu,
specyfikację sprzętową też wrzucę
Lista zamknięta
1. Heretic
2. Hexen
3. Doom 1
4. Doom 2
5. Quake 1
6. Descent
7. Red Alert
8. Tomb Raider
9. Heroes 2
10. Sim City 2000
11. Blood 1
12. Powerslave
13. System Shock
14. Warcraft 1
15. Warcraft 2
16. Dune II
17. Duke Nukem 3D
18. Worms 1
19. GTA
20. Superfrog
21. The Settlers 2
22. Cesar II
23. Strike Commander
24. Lemmings
25. X-Wing
26. Chaos Engine
27. Commander Keen
28. Need For Speed 1
29. Betrayal at Krondor
30. Lotus xx
PS.
Jeśli okaże się, że któreś pozycje nie ruszą bo np "albo Pentium albo nic" to będę dodawać inne tytuły z postów w zamian. Ja się na DOSowych grach w ogóle nie znam więc same nazwy mi niewiele mówią