Proszę bardzo oto one:
Pierwsze wyniki z testu 3D Mark 2001SE na ECS Wygrał: ECS z SiSem : 10086 Punktów Drugi: Abit na Bxie: 10059 Punktów Tabelka do analizy części składniowych wyników:
(You need to Login or Register to view media files and links) Widać że BX nie wszędzie przegrywa
Zaznaczam że to był dopiero
pierwszy test ECS, za pierwszym odpaleniem 3Dmarka zdobył 10073 punkty, sprawdzę też jakie wyniki będą na innych sterach.
Należy zwrócić uwagę na
NIERÓWNOŚCI w tym pojedynku:
- ECS jest na DDRach…
- ABIT ma podkręcone AGP…
Prawdziwa bitwa rozstrzygnie się wtedy kiedy przedstawie wyniki obu platform na TYM SAMYM RAMIE i KARCIE GRAFICZNEJ POD PCI! Ale to później, w następnym poście inne wyniki, ale tam już przewaga ECS wieksza….
Mimo wszystko to pokazuje, ze płyty na Solano czy VIA 694T NIE MAJĄ SZANS z SiSem… pewnie nawet jak SiS będzie na SDRach… Zobaczymy gdzie w tym wszystkim odnajdzie się ALI, i VIA z DDRami oraz… Intel I820 z RDRAM i SDRAM
Szkoda że takie płyty ja ASUS TUSL2-C, czy ABIT ST6 są przy tej płycie cieniutkie, bo do póki nie zacząłem tego testu to uznawałem je za TOPOWE pod Tualatina
a taki np. ABIT VH6-T na VIA to już całkiem miernota będzie
Każdy posiadacz Tuala 1400 MHz może sobie porównać na swojej platformie wyniki jeśli ma Ti 4600, jeśli nie to
NAPISZCIE JAKIE GRAFY MAM PRZETESTOWAĆ NA ECSIE jeszcze żeby było łatwiej porównywać
Lecimy dalej