Sprawdziłem, mam trochę inną wersję płyty, ale zasada jest prosta:
-aby 5x86 zadziałał z mnożnikiem 4x płyta musi obsługiwać wybór mnożnika 2x/3x (pewnie są odstępstwa od tej reguły, ale generalnie tak to działa),
-większość płyt z epoki końca 486 (100/120MHz) ale jeszcze przed 5x86 ma zworki do wyboru mnożnika, ale nie wlutowane (cholera wie czemu, ale tak robili),
-prostszy wariant - zworka jest opisana w manualu ale nie wlutowana - wystarczy dolutować, ustawić mnożnik 2x i działa,
-wariant ciut trudniejszy - zworka jest, ale nie opisana, bierzesz rozpiskę Socket 3, szukasz pinu mnożnika 2x/3x, na płycie szukasz niewlutowanej zworki (raczej 3 pin, ale może być 2 pin) i sprawdzasz omomierzem czy pin mnożnika z S3 idzie do jednego z pinów zworki 2 pinowej lub do środkowego pinu zworki 3 pinowej (tej nie obsadzonej goldpinami), jeśli tak to bingo, na wszelki wypadek trzeba sprawdzić czy 2 pin zworki 2 pinowej idzie do masy (ewentualnie do VCC ale to mało prawdopodobne), a w zworce 3 pinowej skrajne piny czy idą do VCC i GND, jeśli wszystko się zgadza lutujesz goldpiny, zakładasz zworkę na 2x i działa,
-bios czasem pokazuje głupoty (np. jedno z SOYO pokazuje mi 150MHz dla 133MHz, a 180MHz dla 160MHz), ale wszystko działa dobrze,
Przerobiłem tak 3 płyty, więc sposób jest w miarę sprawdzony, choć nie oznacza to, że zawsze będzie działać
Jak będziesz potrzebował pomocy z tą płytą to zdalnie damy radę - zdjęcia itp;-)