Co prawda o podobnej konfiguracji już tutaj pisałem ale poza płytą i prockiem wszystko się zmieniło, a ze względu na specyficzny charakter tego buildu zaczynam nowy wątek... Tym bardziej, że to zestaw, który szykuję specjalnie na zlot!
Zacznę od tego (to wbrew pozorom ważne), że robiąc ten build słucham:
(You need to Login or Register to view media files and links) To w pełni oddaje klimat tego zestawu
Zacznę od aktualnego składu zestawu:
PROCESOR: Pentium III 1.13/133 + Thermaltake Golden Orb (pasuje kolorem do radiatora płyty)
PŁYTA GŁÓWNA: Gigabyte GA-BX2000+
PAMIĘĆ RAM: 4x PC133 CL2 256MB (1GB Total)
KARTA GRAFICZNA: GeForce 3 Ti500 Hercules Prophet
AKCELERATOR: 2x ProVideo PV830 Voodoo 2 12MB
KARTA DŹWIĘKOWA: MIRO Gus PnP Engeneering Sample
KARTA SIECIOWA: Netgear 100MB
OBUDOWA: Acme ACM301X ATX Desktop
ZASILACZ: Niebieski Fortron
NAPĘD:: Kenwood True-X
DYSK:: Lexar Professional CF 1066x 32GB na UDMA 66
GŁOŚNIKI: Roland CS-10 monitor
SYSTEM: Windows 98SE
Zastanawiam się jeszcze nad dźwiękówką na PCI. W grę wchodzi główne Aureal Vortex 2500.
Mam jeszcze Voodoo 3 PCI (niebieskie) ale nie widzę miejsca żeby je tutaj upchnąć...
Zacznijmy od samego początku. Obudowy wraz z kilkoma kolegami z forum sprowadziliśmy sobie z UK jako NOS. Muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem tej obudowy, przemyślanej konstrukcji i temu, ze praktycznie nic nie jest na nity - wszystko można odkęcić prekręcić itp itd... naprawdę fajna rzecz.
(You need to Login or Register to view media files and links) (You need to Login or Register to view media files and links) Tak więc usunąłem zatoczkę na napędy FDD bo nie bedę z nich korzystał oraz trzymadełko na dysk twardy. Następnie rozkręciłem całośćaby dodać pod spód swój znak rozpoznawczy czyli czarną piankę...
(You need to Login or Register to view media files and links) (You need to Login or Register to view media files and links) Następnie odczyściłem pierwszy z dwóch V2 z durnych plomb gwarancyjnych - o rany! ale ciężko je zdjąć... Drugi B2 jest już w drodze z Bułgarii.
(You need to Login or Register to view media files and links) (You need to Login or Register to view media files and links) Cały zestaw jest jak widzicie niebieski i do tego pod "wezwaniem" Gigabytea więc koniecznie trzeba było zrobic customowy SLI Link.
(You need to Login or Register to view media files and links) Następnie umieściłem wszystko w budzie i dopasowałem tasiemkę (tak niebieską... tak gigabyte
) aby jak najmniej było ją widać po podłączeniu do CF i napędu...
(You need to Login or Register to view media files and links) Następnie przyszedł czas na napęd. Do wyboru miałem TKD z niebieską klapką (Dzięki Kosiara!) szczelinowy Pioneer oraz Kenwood True X.
(You need to Login or Register to view media files and links) Wybór padł na Keenwooda, ze względu na to że idealnie pasował do obudowy (kropki itp) poza tym True-X to jednak szpan w porównaniu ze szczelinowcem pionieera. Oczywiście nie mogło zabrakąć naklejki P3... do tego bedzie jeszcez naklejka Gigabyte - jest już w drodze.
(You need to Login or Register to view media files and links) Narazie to tyle. Czekam teraz na niebieskie pamięci RAM (mam nadzieję, że będą wykrywane jako całe 256mb) do tego czekam na drugie V2 i wiatraki do obudowy aby wszystko pięknie śmigało. Zastanawiam się nad dźwiękiem PCI - zobaczymy. Będę jeszcze musiał nagrać system i wszystko poustawiać.
Mam super-cienką taśmę dwustronną termoprzewodzącą 3M do przyklejania radiatorów i chyba zmoduje swoje V2 bo mam idealne czarne radiatory 27x27mmx5mm. Jakby co zawsze moge je bezinwazyjnie zdjąć a bedzie to fajnie wyglądac i może nawet coś da?
Zastanawiam się jeszcze nad dwiema rzeczami - klawiatura oraz monitor. Może do czasu zlotu uda mi się kupić nową lub wyglądającą jak nowa Microsoft Ergonomic. Co do monitora to nie chce brać tym razem wielkiego CRT bo będzie z tym problem tylko jakiś lcd. Mam taki malutki acera ale szukam jakiegoś LG L1780Q lub L1980Q.
To chyba tyle... jakieś sugestie? Uwagi? Pomysły?
(You need to Login or Register to view media files and links)