Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
Normal Topic Problem z głośnością Midi (Read 480 times)
DooM
Full Member
***
Offline


I Love YaBB 2.5

Posts: 431
Joined: 19. May 2017
Problem z głośnością Midi
25. May 2019 at 21:49
Print Post  
Cześć ,

mam dziwny problem z kartą dzwiekową. Zakupiłem płyte pod PII na slot 1. Pcchips Mt726. Polecona jako tania i dobra i sprawuje sie super. Płyta ma wbudowaną na szynie ISA karte dzwiekową C8330. Kompatybilność super. Nawet Monkey island działa bez kombinowania. Problem jest z głośnością midi. Jest bardzo ciche, musze włączyc głosniki na maxa aby je usłyszeć. Probowalem pare sterowników z Vogons itd i wszystkie dają ten sam efekt. Stery pod dosa mają mixer głosnosci i wszystko jest w nim wymaksowane.

O dziwo pod windowsem midi działa ok. np Hexen 2

Macie pomysł jak to ustawić?
  
Back to top
 
IP Logged
 
Neo
Senior Member
****
Offline


OC freak

Posts: 3889
Location: Portsmouth (UK)
Joined: 04. Jan 2016
Gender: Male
Re: Problem z głośnością Midi
Reply #1 - 26. May 2019 at 01:00
Print Post  
Może te stery pod DOSa to jednak nie są dokładnie do tego układu. Miałem taki sam problem z Aztech'iem o którym dopiero co wspominałem w innym wątku - dźwięk jest, ale regulacji głośności niet. Po dobraniu właściwego sterownika działa jak należy. Też brałem z Vogons Drivers i nie pasowały, ktoś w wątku o tych kartach dopiero miał właściwe.
  

DIY woodbox: AMD 386DX40, 8MB RAM, Trident TVGA9000C 512kB, Aztech Pro16 ABI (AZT2316), Primax SoundStorm Wave M16B 1MB (GUS Classic clone), ST3491A
Win95/late DOS: Asus VX97, P133@150, 64MB EDO, S3 ViRGE DX 4MB, V1 4MB, SB32 CT3670 8MB, DOS 6.22, Win95a
WinMe: Athlon 500@700, AK72, 512 MB PC133 CL2, Voodoo2 12MB, Geforce 4MX 440, Audigy SB0090, 40GB Seagate U6
Back to top
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top