Page Index Toggle Pages: 1 2 3 [4]  Send Topic
Very Hot Topic (More than 25 Replies) Moje boje z MSI K7N420Pro (Read 2117 times)
leosh
Senior Member

I Love YaBB 2.5

Re: Moje boje z MSI K7N420Pro
Reply #45 - yesterday at 15:46

Wczoraj sobie grałem na swoim współczesnym kompie, a tu nagle ten stary pecet, który jest obok na biurku sam się włączył Smiley
A potem losowo kilka razy włączał się i wyłączał. Owszem Wake of Lan było aktywne w biosie, ale i tak to dziwne. Potem wlazłem do biosu i nagle sam się zrestartował.
Dziwna sytuacja. Specjalnie kupiłem lepszejszy zasilacz Tagan, ale coś mnie się zdaje, że kondensatory na płycie już parametrów mogą nie trzymać i stąd te restarty. Potem się uspokoiło, wlazłem raz jeszcze do biosu, dałem ustawienia fabryczne i na razie działa.

Co do niezadowalającej wydajności to znalazłem wyniki swojego pierwszego Radeon 9500 zmodowanego na 9700 z Sempronem 2800 i wynik w 3DMarku 2003 zbliżony do tego który mam teraz.

Może ktoś z Was ma Athlona 2000+ z Radeon 9500 Pro żeby móc porównać, bo grzebię w necie i nie widzę za bardzo nic podobnego żeby porównać do swojego.

Back to top

IP Logged

leosh
Senior Member

I Love YaBB 2.5

Re: Moje boje z MSI K7N420Pro
Reply #46 - Today at 09:44

smola wrote on 03. Jan 2025 at 20:43:
Juz kiedys o tym gdzies pisalem, na w10 musisz dodac obsluge SMB v1 abys mogl wymieniac dane z kompami z w9x (grupa robocza musi byc taka sama, np. WORKGROUP). Na nasie tez warto ustawic nizsza wersje protokolu, maja to w opcjach, nizej fragment z smb.conf:
[global]
client min protocol = NT1
#server min protocol = SMB2_02
server min protocol = NT1
server max protocol = SMB3

I jeszcze dodatkowo sprawdzona instalka klienta samby dla w98.

P.S. Dopoki uzywasz samby w domowym lanie, to sie hakerami nie przejmuj Wink

Włączyłem te SMB w W10 i ni ciula... Ta sama grupa robocza i stary komputer nie widzi nowego. Co więcej pod tym starym kompem pojawiło się w sieci o takie urządzenie, którego nie kojarzę. Nie mam żadnego Samsunga. Może ktoś z Was powiedzieć co to jest ?

dsc_0012.jpg ( 4973 KB | 0 Downloads )
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1 2 3 [4] 
Send Topic