leosh Senior Member Offline I Love YaBB 2.5 Posts: 1816 Joined: 19. May 2019 Gender: Re: Moje boje z MSI K7N420Pro Reply #45 - yesterday at 15:46 Wczoraj sobie grałem na swoim współczesnym kompie, a tu nagle ten stary pecet, który jest obok na biurku sam się włączył A potem losowo kilka razy włączał się i wyłączał. Owszem Wake of Lan było aktywne w biosie, ale i tak to dziwne. Potem wlazłem do biosu i nagle sam się zrestartował. Dziwna sytuacja. Specjalnie kupiłem lepszejszy zasilacz Tagan, ale coś mnie się zdaje, że kondensatory na płycie już parametrów mogą nie trzymać i stąd te restarty. Potem się uspokoiło, wlazłem raz jeszcze do biosu, dałem ustawienia fabryczne i na razie działa. Co do niezadowalającej wydajności to znalazłem wyniki swojego pierwszego Radeon 9500 zmodowanego na 9700 z Sempronem 2800 i wynik w 3DMarku 2003 zbliżony do tego który mam teraz. Może ktoś z Was ma Athlona 2000+ z Radeon 9500 Pro żeby móc porównać, bo grzebię w necie i nie widzę za bardzo nic podobnego żeby porównać do swojego. IP Logged
leosh Senior Member Offline I Love YaBB 2.5 Posts: 1816 Joined: 19. May 2019 Gender: Re: Moje boje z MSI K7N420Pro Reply #46 - Today at 09:44 smola wrote on 03. Jan 2025 at 20:43:Juz kiedys o tym gdzies pisalem, na w10 musisz dodac obsluge SMB v1 abys mogl wymieniac dane z kompami z w9x (grupa robocza musi byc taka sama, np. WORKGROUP). Na nasie tez warto ustawic nizsza wersje protokolu, maja to w opcjach, nizej fragment z smb.conf: [global] client min protocol = NT1 #server min protocol = SMB2_02 server min protocol = NT1 server max protocol = SMB3 I jeszcze dodatkowo sprawdzona instalka klienta samby dla w98. P.S. Dopoki uzywasz samby w domowym lanie, to sie hakerami nie przejmuj Włączyłem te SMB w W10 i ni ciula... Ta sama grupa robocza i stary komputer nie widzi nowego. Co więcej pod tym starym kompem pojawiło się w sieci o takie urządzenie, którego nie kojarzę. Nie mam żadnego Samsunga. Może ktoś z Was powiedzieć co to jest ? dsc_0012.jpg ( 4973 KB | 0 Downloads ) IP Logged