Page Index Toggle Pages: 1 2 3 [4]  Send Topic
Very Hot Topic (More than 25 Replies) Moje boje z MSI K7N420Pro (Read 2146 times)
leosh
Senior Member

I Love YaBB 2.5

Re: Moje boje z MSI K7N420Pro
Reply #45 - yesterday at 15:46

Wczoraj sobie grałem na swoim współczesnym kompie, a tu nagle ten stary pecet, który jest obok na biurku sam się włączył Smiley
A potem losowo kilka razy włączał się i wyłączał. Owszem Wake of Lan było aktywne w biosie, ale i tak to dziwne. Potem wlazłem do biosu i nagle sam się zrestartował.
Dziwna sytuacja. Specjalnie kupiłem lepszejszy zasilacz Tagan, ale coś mnie się zdaje, że kondensatory na płycie już parametrów mogą nie trzymać i stąd te restarty. Potem się uspokoiło, wlazłem raz jeszcze do biosu, dałem ustawienia fabryczne i na razie działa.

Co do niezadowalającej wydajności to znalazłem wyniki swojego pierwszego Radeon 9500 zmodowanego na 9700 z Sempronem 2800 i wynik w 3DMarku 2003 zbliżony do tego który mam teraz.

Może ktoś z Was ma Athlona 2000+ z Radeon 9500 Pro żeby móc porównać, bo grzebię w necie i nie widzę za bardzo nic podobnego żeby porównać do swojego.

Back to top

IP Logged

leosh
Senior Member

I Love YaBB 2.5

Reply #46 - Today at 09:44

smola wrote on 03. Jan 2025 at 20:43:
Juz kiedys o tym gdzies pisalem, na w10 musisz dodac obsluge SMB v1 abys mogl wymieniac dane z kompami z w9x (grupa robocza musi byc taka sama, np. WORKGROUP). Na nasie tez warto ustawic nizsza wersje protokolu, maja to w opcjach, nizej fragment z smb.conf:
[global]
client min protocol = NT1
#server min protocol = SMB2_02
server min protocol = NT1
server max protocol = SMB3

I jeszcze dodatkowo sprawdzona instalka klienta samby dla w98.

P.S. Dopoki uzywasz samby w domowym lanie, to sie hakerami nie przejmuj Wink

Włączyłem te SMB w W10 i ni ciula... Ta sama grupa robocza i stary komputer nie widzi nowego. Co więcej pod tym starym kompem pojawiło się w sieci o takie urządzenie, którego nie kojarzę. Nie mam żadnego Samsunga. Może ktoś z Was powiedzieć co to jest ?

dsc_0012.jpg ( 4973 KB | 0 Downloads )
Back to top

IP Logged

smola
3dfx Friends

Reply #47 - Today at 14:19

tv sasiada? Wink Sprawdz dhcp na routerze, moze jakies wpisy zostaly z dawnych czasow w /etc/hosts i /etc/ethers. W cmd pingnij tez tego samsunga po nazwie, to bedziesz miec jego ip. Kompy musza oprocz tej samej grupy roboczej byc w tej samej podsieci i miec ta sama maske, czyli np. podsiec/maska to 192.168.0.0/255.255.255/0. Poszczegolne ipki rozne, zazwyczaj 192.168.0.1 jest uzywany na gateway, a 192.168.0.255 broadcast, wiec posprawdzaj to. Pinguj 1 urzadzenie do 2 i odwrotnie. Jak all siebie wiedza nawzajem, to sprawdz wersje smb na poszczegolnych kompach. To dziala, tylko wymaga odrobine uwagi. Mozesz tez wylaczyc firewalle na wszystkich testowanych urzadzeniach, moga miec jakies stare regulki blokujace.

(You need to Login or Register to view media files and links) :: (You need to Login or Register to view media files and links) :: (You need to Login or Register to view media files and links)
Back to top

IP Logged

leosh
Senior Member

I Love YaBB 2.5

Reply #48 - Today at 14:47

smola wrote Today at 14:19:
tv sasiada? Wink Sprawdz dhcp na routerze, moze jakies wpisy zostaly z dawnych czasow w /etc/hosts i /etc/ethers. W cmd pingnij tez tego samsunga po nazwie, to bedziesz miec jego ip. Kompy musza oprocz tej samej grupy roboczej byc w tej samej podsieci i miec ta sama maske, czyli np. podsiec/maska to 192.168.0.0/255.255.255/0. Poszczegolne ipki rozne, zazwyczaj 192.168.0.1 jest uzywany na gateway, a 192.168.0.255 broadcast, wiec posprawdzaj to. Pinguj 1 urzadzenie do 2 i odwrotnie. Jak all siebie wiedza nawzajem, to sprawdz wersje smb na poszczegolnych kompach. To dziala, tylko wymaga odrobine uwagi. Mozesz tez wylaczyc firewalle na wszystkich testowanych urzadzeniach, moga miec jakies stare regulki blokujace.

Po numerze urządzenia wygląda jak....

(You need to Login or Register to view media files and links)

Tylko wiesz, nowy komputer tego samsunga nie widzi, tylko ten stary na win xp.

Back to top

IP Logged

smola
3dfx Friends

Reply #49 - Today at 17:11

Wersja smb pewnie za wysoka, restart byl? Probuj tez wejsc na zasoby kompa w sieci przez ip nie przez nazwe, czyli \\ip\. Aha, aby to wsio dzialalo, to musisz tez miec wlaczone udostepnianie plikow na obu urzadzeniach oraz jakis katalog zaszarowany.

(You need to Login or Register to view media files and links) :: (You need to Login or Register to view media files and links) :: (You need to Login or Register to view media files and links)
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1 2 3 [4] 
Send Topic