No i się doczekałem! Przyszła dłuuugo oczekiwana paczka z USA
(You need to Login or Register to view media files and links) Fotk porobione no to zaraz zaczną się TESTY!!!
A będzie co testować... bo są to głownie same ciekawe kąski, wobec których mam spore oczekiwania
Oto najważniejsze:
1) PIII Coppermine 733 MHz - SL4ZL (cD0) x1 - Czy pójdzie ponad 200 MHz ?
Mnożnik ma tylko 5,5 - to najniższy jaki mi się udało odszukać z tej serii. Te z mnożnikiem 6 (800MHz) kręciły się do 200 MHz, więc liczę na niego że ładnie pójdzie
(You need to Login or Register to view media files and links) 2) PIII Coppermine 850 MHz - SL4Z2 (cD0) x 2 - Czy dokręci się do 150 MHz?
To jest tak naprawdę "ukryty" pentium III 1133 (133 x8,5), jest z serii cD0 więc liczę że dobije do 150
(You need to Login or Register to view media files and links) 3) PIII Copperine-T 1000 MHZ - SL5QJ (cD0) x 1 - Czy dojdzie do 166 MHz ? Tutaj w sumie nic ciekawego, zwykły 1 GHz tylko że z najlepszym steppingiem, nie wiem czym się rózni od zwykłego coppemine'a ale jeśli się tak samo dobrze kręci to chce sprawdzić jak się zachowuje na ECS P6s5at przy 166 FSB
(You need to Login or Register to view media files and links) 4) Celeron Tualatin 1000 MHZ - SL6CB (B1) x 1 - Czy dojdzie do 166 MHz ?
Tego procka się nieźle naszukałem... takich ze steppingiem A1 jest na pęczki (ledwo wykręcają 154 MHz...) za to ze steppingiem B1 można szukać jak igły w stogu siana
(You need to Login or Register to view media files and links) 5) PIII Tualatin 1133 MHz - SL6BW (tB1) x 1 - Czy podkręci się do 200 MHz?
tutaj oczykiwania się nieziemskie
Ponoć jest w stanie dobić do 200 MHz, więc do ECSa będzie się nadawał idealnie bo podejrzewam, że przy 166 MHz nawet nie będzie trzeba podnosić napięcia
(You need to Login or Register to view media files and links) 6) PIII Tualatin 1400 MHZ - SL6BY (tB1) x 5 !!! - Czy któryś w kocu wykręci chociaż 170 MHz?
Te procki wywołują u mnie chyba największe emocje
Do tej pory nie miałem szczescia do Tualkingów jeśli chodzi o OC, a chyba już z 8 sztuk przez moje ręce przeszło
mam nadzieje, że w tej pacze jakiś "wybraniec" się znajdzie
Jest 5 sztuk więc będzie w czym wybierać
(You need to Login or Register to view media files and links) (You need to Login or Register to view media files and links) (You need to Login or Register to view media files and links) Na głównej fotce wkradł się też jedne PIII 800 z cD0 - akurat dzisiaj paczka z allegro przyszła
Wcześniej na takim wycisnąłem 200 MHz
Ten jest z Malezji, tamten z Filipin był.
(You need to Login or Register to view media files and links) Po za tym jeszcze przy okazji kupiłem coś takiego na przyszłość:
IBM Intel Pentium II 400MHz 512K/100 Slot 1 CPU Processor SL2S7 - wiadomo
SL3CF - Intel 550MHZ Pentium III Xeon Processor - dla Fortellera
(You need to Login or Register to view media files and links) No i te do projektu adaptera socket 370/mobile tual:
Intel Mobile Pentium III-M 1000MHz LP SL5CH x 2
Intel Mobile Pentium III-M 1.13GHz LP SL5CK x 2
Intel Mobile Pentium III-M 1200MHz x 1
(You need to Login or Register to view media files and links) Jest jeszcze jedna bardzo ciekawa i praktyczna przejściówka
(You need to Login or Register to view media files and links) Niestety na pewno kumpel mi zgubił gdzieś Tillamooka no i jakiegoś VIA C3
No to TRZYMAJCIE KCIUKI! Jak obstawiacie, które jak się będą kręcić?