MarianX wrote on 24. May 2021 at 14:08:
Za mało sprawdzonych tA1 poza tualem 1.4
No racja... u mnie tylko SL5LT oraz SL5PU z tA1 P3 Tualatinów, ale ona oba wypadają cieniutko w stosunku do SL6BX tB1 wyżej taktowanego fabrycznie
ale wiem, wiem... za wcześnie na wnioski.
MarianX wrote on 24. May 2021 at 14:08:
A ten procek ze stanów to kiedy zajedzie? xD
Z USA jest taki dylemat, że z jednej strony chce te procki jak najszybciej, a z drugiej jak najwięcej nazbierać, żeby mi się to opłacało wysłać
Do kumpla już chyba 7 procków wleciało, jeszcze z 2-3 maks i będzie wysyłał... tylko problem taki, że człowiek zamiast nazbierać to wtedy jak to chodziło po 5-10 zł to teraz to kupuje na starość i 5 dych to okazja
Więc staram się jak najbardziej okazyjnie kupować, bo budżet na retro już chyba z 4 razy przekroczony w tym miesiącu
KGB wrote on 24. May 2021 at 14:18:
Athlony 130nm lataly na 2v to i tulipan wytrzyma,
No ja tam bym się na tyle nie odważył
adalbert wrote on 23. May 2021 at 23:45:
Już chwilę temu zacząłem pracować nad adapterem zwykłe PCI do AGP - czegoś takiego jeszcze nie widziałem, chyba że ktoś widział to niech powie
chodzi mi o to, żeby tam wsadzić adapter PCIE -> PCI, który powinien sobie działać z dowolnym overclockiem, bo te chipy z adapterów są dostosowane zazwyczaj aż do 133MHz. Wtedy można by było wsadzić np jakiegoś GTXa i zobaczyć jak będzie sobie latać na wymaxowanym P3
Pomysł spoko, tylko się trochę nie wstrzeliłeś w temat
załóż osobny wątek o tym